Princeton Outdoor Action – Voorkom milde onderkoeling door de juiste verwarmde uitrusting te dragen

Een warme omgeving is een fundamenteel onderdeel van de menselijke natuur. In wezen zijn mensen niet gemaakt om extreem koude omgevingen te weerstaan en als gevolg hiervan treedt een dodelijke aandoening op die hypothermie wordt genoemd. Onderkoeling treedt op wanneer de kerntemperatuur van het lichaam dramatisch daalt vanwege een koude omgeving, wat de bloedstroom en motoriek beïnvloedt. Wintersporters zijn meestal vatbaar voor onderkoeling omdat ze constant worden blootgesteld aan sneeuw, koude wind en regen; om nog maar te zwijgen van de hoge activiteitssnelheid die de temperatuur snel zal verlagen. De auteur en hoofd van het Outdoor Action-programma van Princeton University, Rick Curtis, raadt het gebruik van verwarmde uitrustingen op de hellingen aan om milde onderkoeling – de eerste graad van deze aandoening – te voorkomen.

Volgens een gids Verwarmde bodywarmer gepubliceerd door het Outdoor Action Program van de universiteit draagt ongepaste kleding bij aan de koude temperatuur, uitputting en uitdroging die allemaal onderkoeling veroorzaken. Als het lichaam een constante warmtetoevoer heeft, zullen al deze factoren uiteindelijk geen effect hebben, omdat de kerntemperatuur constant wordt verhoogd om te passen bij het koude weer. Onmiddellijke symptomen zoals rillen, kippenvel en gebrek aan motorische vaardigheden zullen bijna onmiddellijk optreden zodra een persoon wordt blootgesteld aan temperaturen die onder 98,6 graden Fahrenheit dalen. Het dragen van verwarmde kleding zoals vesten, handschoenen, sokken en voeringen die warmte afgeven, houdt de lichaamstemperatuur vast en verhoogt deze zelfs bij koud weer. De warmte stimuleert de doorstroming van zuurstofrijk bloed, verwijdt de haarvaten en zorgt voor een cardiovasculaire boost – een reeks lichaamsfuncties die de symptomatische effecten van onderkoeling effectief afweren. Lichte onderkoeling veroorzaakt ook aantasting van het beoordelingsvermogen en de hersenfuncties – een gevaarlijke mix van tekortkomingen als het gaat om skiën en snowboarden. Het dragen van thermische kleding tijdens het spelen van winterspelen houdt niet alleen de geest gefocust op de sport, maar zorgt ook voor goede lichaamsbewegingen bij extreme kou. Verwarmde vesten geven warmte aan de borst en rug, terwijl de handschoenen en sokken therapeutische warmte aan de ledematen geven om bevriezing, beknelde zenuwen en spierstijfheid te voorkomen.

Afgezien van het logische idee dat warmte de kou bestrijdt, voorkomen de voordelen van het dragen van verwarmde kleding in de winter niet alleen onderkoeling, maar houden ze ook gebruikelijke ziekten zoals verkoudheid en koorts op afstand. Het is bewezen dat warmte medisch heilzaam is en de effecten ervan zijn niet beperkt tot pijnverlichting. Warmte hebben in tijden van koud weer is als eten om te overleven – we hebben het allemaal nodig om te leven. Er zijn veel manieren om een set verwarmde tandwielen te krijgen, zowel online als bij de dichtstbijzijnde dealer. Als u voor het eerst koopt, bezoek dan Plusheat.com, een site met honderden verwarmde kleding van vertrouwde merken en merken.