8 basisstappen voor het starten van een social media-platform

In een wereld waar de markt geen grenzen kent, is het starten van een social media-platform van cruciaal belang als je ooit meer wilt zijn dan een lichtpunt op een kaart met miljarden andere lichtpunten.

Overweeg dit: er zijn momenteel ongeveer 186 sociale-mediaplatforms die een verscheidenheid aan diensten op internet aanbieden, waaronder sociale ondersteuning voor gewichtsverlies, het delen van foto’s, instructievideo’s en vlogs, dating, zakelijk netwerken, enz.

Van alle verschillende platforms rapporteert Facebook meer dan 1,11 miljard abonnees. Niet ver daarachter volgt YouTube met 1 miljard abonnees die meer dan visit https://vinyadmedia.nl/ 4 miljard views per dag aanprijzen. Twitter meldt in totaal 500 miljoen abonnees met 200 miljoen actieve leden. LinkedIn heeft 225 miljoen abonnees, gevolgd door Instagram met 100 miljoen en tot slot Pinterest met 48,7 miljoen actieve pinners.

Het schrift hangt aan de muur. Locaties op sociale media zijn, naast persoonlijk contact, de belangrijkste manier waarop mensen contact maken met andere mensen. De kans is groot dat als je dit artikel leest, je bent verbonden met ten minste een of meer sociale medianetwerken. Verbinding maken met vrienden, familie, collega’s, lang verloren familieleden, is één ding en meestal niet zo technologisch uitdagend. Het gebruik van de tools die beschikbaar zijn via sociale-mediaplatforms om jezelf en je producten op de markt te brengen, is een iets ander balspel. Hier zijn 8 basisstappen voor het starten van een social media-platform met Facebook en Twitter.

Als je geen persoonlijk Facebook-account hebt, schaf er dan een aan! Het is gemakkelijk om te doen. Log gewoon in op Facebook en klik op de link bovenaan de pagina met de tekst “Aanmelden”. Facebook helpt je vrienden te vinden door je te vragen of het toegang heeft tot je lijst met e-mailcontacten. Als u een privacyfreak bent, vormt dit geen grote bedreiging voor uw veiligheid. De software gaat gewoon door uw lijst kruipen en potentiële vrienden matchen op basis van e-mailadressen. U moet beginnen met het ontwikkelen van uw vriendenlijst, omdat deze lijst uw primaire startlijst zal zijn voor uw zakelijke of persoonlijke platform. Zodra Facebook mensen heeft geïdentificeerd die u misschien kent, hoeft u alleen maar op de link te klikken met de tekst ‘Vriend toevoegen’. Er wordt namens u een verzoek naar de persoon gestuurd.
Als je eenmaal je persoonlijke Facebook-account actief hebt, is het relatief eenvoudig om een fanpagina te maken, waarnaar Facebook verwijst. De fanpagina werkt een beetje anders dan uw persoonlijke pagina, in plaats van vriendschapsverzoeken te doen, trekt u bezoekers naar uw pagina op basis van uw inhoud en als ze het leuk vinden wat u te bieden heeft, of het nu gaat om informatie of producten en diensten, hebben ze de optie om uw pagina “leuk” te vinden. Je fanpagina is waar socialemediamarketing begint te werken. Hoe meer fans je hebt, zoals weergegeven door het aantal likes dat je verzamelt, hoe meer mensen je kunt bereiken met welke boodschap je ook probeert te promoten. Mensen zover krijgen dat ze je pagina leuk vinden, kan een beetje een uitdaging zijn. Daarom wil je een goede, solide vriendenlijst aan je persoonlijke account toevoegen. Hoogstwaarschijnlijk zult u uw campagne moeten starten door uw vrienden en familie te vragen om niet alleen uw fanpagina leuk te vinden, maar ook om aan hun vrienden en familie te vertellen dat wat u te bieden heeft de moeite waard is en dat ook zij uw fanpagina moeten liken. bladzijde. Evenzo, als je een inspirerende foto of citaat plaatst, wil je ze aanmoedigen om het op hun pagina te delen in de hoop dat het viraal gaat. Met andere woorden, u wilt dat uw boodschap zo wijd mogelijk verspreid wordt. Uiteindelijk wil je echter je persoonlijke pagina en je fanpagina gescheiden houden. Met andere woorden, laat de wereld deelnemen aan je fanpagina en houd je persoonlijke pagina (die je als vrienden accepteert) beperkt tot mensen die je kent en liefhebt.
Plaats regelmatig, maar doordachte berichten op je fanpagina. Er zit ook enige wetenschap in de timing van je berichten om ervoor te zorgen dat het maximale aantal mensen ze ziet. Als u Google “beste tijd van de dag om op Facebook te posten” gebruikt, krijgt u een breed scala aan antwoorden. Over het algemeen is het het beste om gewoon je gezond verstand te gebruiken. Stel jezelf de vraag wanneer mensen het meest geneigd zijn om hun Facebook-pagina te bekijken? Het antwoord: ‘s Morgens vroeg, voor het werk koffie drinken en de krant lezen; tijdens de lunchpauze; laat in de middag als het op kantoor minder wordt; tijdens de avonduren na het avondeten; en de meest waarschijnlijke tijd – in het weekend. In mijn ervaring zijn mensen op zondagochtend en zondagavond actiever op Facebook dan op enig ander moment in het weekend.
Het opzetten van een Twitter-account is ook relatief eenvoudig. U moet uw naam, e-mailadres en wachtwoord invoeren om aan de slag te gaan. Wees voorzichtig bij het kiezen van je Twitter-naam.